Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

Vásárlási és szállítási feltételek

 

Vásárlási és szállítási feltételek

 

 

 

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelezőérvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra,kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!Üzemeltetői adatok:

Cégnév:Kathi Sándor e.v.

Okmányiroda: Hajdúböszörményi Okmányiroda

Nyilvántartási szám: 21991355

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-66834/2013

Bank: Erste: 11600006-00000000-53098814

Székhely:4086 Hajdúvid Vidtelke u.87.

Szerződés nyelve:Magyar

Elektronikus elérhetőség: vilagits@gmail.com

Telefon: 06706209106

Skype: vilagitasok.hu

Tárhelyszolgáltató adatai: 

Név: UltraNet Kft Cím:1119. Budapest, Vahot utca 6. Email:iroda@ultranet.hu

 

A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.Kategóriák:

-Autófelszerelési cikkek

-Autó karbantartási anyagok

Az árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Csomagolási költség nem kerül felszámításra! Rendelési információk:A vásárlás regisztrációval lehetséges.A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mail-ben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-5 munkanapon belül. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!  Rendelés menete:

1. A terméket helyezze a kosárba a kiválasztott darabszámban. 2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés” "X" gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát, a "kasszához" gombbal a vásárlást befejezve rendelését áttekintheti. 3. Ha rendben találta rendelését, a tovább gombbal Szállítási mód kiválasztásához léphetünk tovább, az "X" gombal törölheti rendelését. 4. Ismételt tovább gombbal szállítási címét választhatja ki. 5. A szállítási cím után a tovább gombra kattintva megnézheti rendelését, fizetendő összegét. 6. A  " Megrendelés véglegesítése" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.  7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. 8. A beérkezett megrendelését e-mail-ben minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat! Amennyiben ezt 48 órán belül nem kapná meg, e-mail címét hibásan adta meg, vagy a postafiókjához tartozó tárhely megtelt.Szállítási költség csak Magyarországi címekre vonatkoznak.Magyarországon kívüli címek esetén kérjen ajánlatot. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja: Választhat utánvét és számlára előrefizetés között.A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!Webáruházunk megrendeléseit a Posta, Lapker Zrt. és a Gebrüder Weis teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A Szállító kétszeri kézbesítést kísérel meg. Ha nem tudja átvenni a csomagot, azt a postán megteheti további 10 napig. Ha futár cég szállít, melyről tájékoztatjuk, telefonon egyeztet Önnel az átvétel lehetőségéről sikertelen kézbesítés esetén.(Célszerű telefonos elérhetőséget megadnia regisztrációkor, de megteheti rendeléskor a megjegyzés rovatban is.) Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! 

Szállítás díjszabása: A megrendelt árú szállítási díja utánvétes csomag esetén házhoz 1290 Ft, Pick Pack Pontra 1000 Ft, Posta Pontra 1000 Ft. Amennyiben rendelésének értéke eléri a 30000 Ft-ot, a szállítási díjat átvállaljuk Ön helyett, így csak a megrendelt árút kell fizetnie.Számlára befizetéssel,Paypal-al, előre utalással a szállítás költsége 890 Ft házhoz szállítással, 800 Ft Pick Pack Pontra és posta pontra szállítással, 650 Ft csomagautomatából történő átvétel esetén.Ez esetben a banki közlemény rovatba írja be rendelési számát és nevét.Előrefizetésnél 20000 Ft felett mi fizetjük a szállítás díját. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Garancia

Panaszával az alábbi elérhetőségeinken érheti el ügyintézőnket:

Levelezési cím: 4086 Hajdúböszörmény Vidtelke u.24. E-mail: info@vilagitasok.hu Telefon: 06706209106

Az általunk forgalmazott termékekre a Ptk-ban és 151/2003. számú Kormányrendeletekben foglaltak szerint vásárlástól számított 1 év jótállást vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink, a gyártók és importőrök. (kivéve autóizzók, melyre 1 hónap).  A fogyasztó szavatossági igényeinek érvényesítéséhez a vásárlást a megrendeléssel kapcsolatban kibocsátott számla igazolja. Egyes termékekre a gyártó meghosszabbított garanciát vállal, azaz az 1 év kötelező garancián túl további 1 év jótállást vállal a termékre. Ezt a tényt minden esetben feltüntetjük a konkrét terméknél. Termék meghibásodása esetén elérhetőségeink valamelyikén kaphat felvilágosítást a teendőkről. A hibás termékeket 15 napon belül kicseréljük, vagy megjavíttatjuk, ennek érvényesítésére Ügyfélszolgálatunkon keresztül, a vásárlástól számított 1 éven belül van lehetőség. Amennyiben az adott típusú termék már nem elérhető vagy megszűnt, úgy a termék vételárát cégünk a vevő által megadott bankszámlára utalja vissza. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk,  azt minden esetben visszaküldi a feladónak! Nem érvényes a garancia a termék nem rendeltetésszerű használatából, szakszerűtlen felszereléséből, kezeléséből, tárolásából eredő hibák esetén, ezért kérjük, hogy a termékek beépítését-beszerelését mindig bízza szakemberre. Rendeltetés ellenes használatnak minősül pl. a termék specifikációjában megadott paramétereket meghaladó mechanikai és elektromos terhelés. Megszűnik a garancia, ha a meghibásodás nem megfelelő üzemeltetés, illetéktelen beavatkozás, mechanikus sérülés vagy elemi kár (vihar, villámcsapás, tűz, robbanás, túlfeszültség, túláram) miatt következik be. A garancia a hibás termék által okozott másodlagos károkra nem terjed ki. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:

a) a fogyasztó nevét, címét,

b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: termék) megnevezését, vételárát,

c) a vásárlás időpontját,

d) a hiba bejelentésének időpontját,

e) a hiba leírását,

f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,

g) a kifogás rendezésének módját.

(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.

(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.

(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.

4. § (1)3 A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

5. §4 Javításra a terméket elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, a termék azonosításához szükséges adatokat, a termék átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított terméket átveheti.

6. §5 A rendelet rendelkezéseinek megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben meghatározott szabályok szerint. A rendelet rendelkezései a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alkalmazásában fogyasztóvédelmi rendelkezések.

 

A termék értékétõl függetlenül jótállás jár a következõ termékekre: hûtõszekrény, fagyasztó, kombinált hûtõszekrény;mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;porszívó, gõzzel mûködõ tisztítógép, szõnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítõgépek;varrógép, kötõgép;személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi.

 Kizárólag 10 000 Ft bruttó vételár felett van kötelezõ jótállás az alábbi termékek esetében:

villamos és/vagy gázenergiával mûködtetett sütõ-, fõzõberendezések és ezek kombinációja; vízmelegítõk, fûtõ-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések; motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk; az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejû gyógyászati segédeszközök és készülékek; biztonsági riasztó- és jelzõberendezések; elektronikus hírközlõ végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.); üzenetrögzítõk, kihangosító készülékek; mûholdvevõ és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók; rádiók, autórádiók, rádiós ébresztõórák, rádió adó-vevõ készülékek, amatõr rádióadók és rádióvevõk, mûholdas helymeghatározók; lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevõk és -lejátszók,DVD-felvevõk és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverõasztal, erõsítõ, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók; fényképezõgépek, film- és hangfelvevõ kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítõk,filmnagyítók, filmelõhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek; MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezõgépekhez használatos memóriakártyák; távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytûk, tájolók; személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek; számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok; írógépek és szövegszerkesztõk; hangszerek; órák; bútorok

 Fontos tudnunk, hogy a felsorolt árukra - akár átadták, akár nem a jótállási jegyet - a forgalmazónak jótállási kötelezettsége van.  Amennyiben nem kaptunk jótállási jegyet, mindenképpen kérjük ezt a kereskedõtõl. Minden esetben gondosan õrizzük meg a számlát. A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerzõdés a szerzõdés tárgyát képezõ szolgáltatás nyújtására kötelez, vagyis a forgalmazót.

Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a rendeletben foglaltaknál kedvezõbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megilletõ jogok a fogyasztói szerzõdés teljesítésének idõpontjában átszállnak a fogyasztóra. Az egyéves jótállási határidõ a fogyasztási cikk fogyasztó részére történõ átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdõdik. A javított vagy cserélt terméket szállítási költség felszámítása nélkül visszaküldjük az Ön címére, vagy átveheti azt ügyfélszolgálatunkon. Amennyiben azonban a terméket a szerviz bevizsgálást követően hibátlannak találta, vagy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, és ezért a javítás garanciálisan nem végezhető el, akkor a visszaszállítás költsége is Önt terheli.

Amennyiben valami oknál fogva nem tudtunk az Ön elképzelésének eleget tenni, vitatja a garanciális ügyintézést, panaszával a gazdasági kamarák mellett működő békéltető testületekhez fordulhat.

A fogyasztó a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez fordulhat. Békéltető testületek címei és elérhetőségeik: Békéltető testületek

„Fgytv. 29. § (11)A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a (8) bekezdésben rögzített tartalommal, az ott említett határidőn belül válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

 (12) A (11) bekezdésben meghatározott együttműködési kötelezettségét megsértő vállalkozásról a békéltető testület értesíti a székhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóságot.”

 

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 15 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó 12 hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

 

a)szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b)olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c)olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

e)hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

 

Elállási jog gyakorlásának menete

Ha élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő 15 napon belül cégünk a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

Adatkezelés

Az webáruház használata során cégünk részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a cégünk alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az általános szerződés feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

http://www.torvenyeswebaruhaz.com

 


 

 

 

 

Letöltés (PDF)

Áruházunkban hűségpont rendszer működik!

Vásárlásai után a termékeknél és a kosárban feltüntetett mennyiségű hűségpontot kap. Ezeket a pontokat később levásárolhatja.